ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ МЛАДИ МАТЕМАТИЦИ

„Няма нерешими задачи. Математиката е науката, дала на човечеството най-много от древността до днес“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави участниците в петото математическо състезание „Михаил Сотиров“, което се проведе в Двореца на децата в Перник

9 златни и 23 сребърни и бронзови медала на ученици от София, Перник и региона. В надпреварата се включиха 396 ученици от втори до дванайсети клас от Перник, София и Правец. Най-много отличия получиха ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“ и ОУ „Елин Пелин“ в Перник. Състезанието, което се провежда за пета поредна година, носи името на видния математик Михаил Сотиров, който е автор на много учебници и сборници със задачи по математика. Семейството на Сотиров връчи специална награда за изключителни постижения на ученик от Радомир.

По думите на Таня Михайлова, състезанието показва високото ниво на регионалната математическа школа. „Вярвам, че успехите се дължат най-вече на добрите учители, които пленяват децата“, отбеляза тя. Организаторите на състезанието имат амбицията да привлекат участници от цялата страна и да бъдат включени в Календара на МОН.

Споделете

GoTop