ЗАНИМАНИЯТА ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“ В КЪРДЖАЛИ ПОМАГАТ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ЗАТРУДНЕНИЯ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И МАТЕМАТИКА

ЗАНИМАНИЯТА ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“ В КЪРДЖАЛИ ПОМАГАТ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ЗАТРУДНЕНИЯ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И МАТЕМАТИКА

272 групи за преодоляване на обучителни затруднения с 2257 участници работят в рамките на проекта „Твоят час“ в Кърджали, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Повечето от тях са за подпомагане на усвояването на знания по български език и литература и математика.

8789 ученици в 612 групи от всички 72 училища в област Кърджали са се включили в проекта, който е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев.

В Кърджалийска област са сформирани и 390 групи за занимания по интереси, в които са включени 6532 участници. Дейностите са свързани с общообразователната подготовка, наука, техника и технологии, здравно образование и здравословен начин на живот, предприемачество, програмиране гражданско образование, дигитални умения, креативност и иновативно мислене, изкуства и спорт.

По думите на Колев резултатите от досегашната работа са изключително добри. Като основно предимство на този проект той посочи, че има възможност за максимално широк обхват на участниците в него. Включването на учениците в проекта е ефективно, защото дава повече възможности за индивидуална работа, повишава се мотивацията при учене и намаляват безпричинните отсъствия, каза още началникът на РУО-Кърджали.

Споделете

GoTop