ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

15 септември е денят, който е свързан с надеждата ни за бъдещето на нашите деца. Образованието е това, което ще им осигури по-добър живот“. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев приветства учениците, учителите и родителите в първия учебен ден в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Николаево, област Стара Загора.

Министърът пожела на учениците да слушат своите учители, за да бъдат знаещи и можещи, а един ден да си спомнят, че благодарение на тяхното училище и учители, и на полученото образование са успели.

Той поздрави екипа на училището за доброто сътрудничество с местната власт, с чиято подкрепа учителите и медиаторите са успели да работят с децата по време на обучението от разстояние. За редовното посещение на децата в клас е необходимо да са мотивирани не само учениците, но и техните родители, които да подкрепят учителите.

По-късно министър Вълчев се срещна с преподаватели от детски градини и училища в община Чирпан, където бяха обсъдени въпроси, свързани с новата учебна година. Според него тя ще бъде трудна, но учителите ще трябва да са пример за децата в спазването на здравните мерки. С цел повишаване на резултатите е важно да се провокира интересът на учениците към учене, каза министърът.

Акценти в разговорите бяха още обхващането на децата на 4-годишна възраст в предучилищното образование, както и възпитателната работа в училище.

Заместник-министър Таня Михайлова откри учебната година в Трето ОУ „П. Р. Славейков“в Търговище. Тя приветства първокласниците, петокласниците и седмокласниците с началото на новата учебна година.

„За мен е изключителна чест днес да бъда с Вас, да открием новата 2020/2021 учебна година и да се завърнем в класните стаи след една неочаквана, неискана може би от нас ваканция, но съобразена с условията, в които се намираме. Убедена съм, че всички днес очаквате с трепет и вълнение да се завърнете в класните стаи, където получавате не само знания, но формирате умения и се учите на най-важното – да бъдете добри и всеотдайни хора“.

Заместник-министърът се срещна с учителите, като изказа своята благодарност за труда и усилията, които са положили по време на извънредната ситуация в страната.
От своя страна те благодариха за новия училищен автобус, предоставен от МОН миналата година, с който ще се извозват ученици от 4 населени места в общината. С подкрепата на министерството предстои и основен ремонт на физкултурния салон на обща стойност 130 хиляди лева.

Заместник-министър Карина Ангелиева откри учебната година в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.

Тя пожела на всички да има една здрава и успешна учебна година. А на учениците да подкрепят своите родители, учители, директори и всички, които правят възможно това училище да бъде емблема не само за Бургас, но и за България.

Споделете

GoTop