ЗАПОЧНА РЕМОНТЪТ НА СПОРТНАТА ЗАЛА КЪМ СУ “ИВАН ВАЗОВ“ В СВОГЕ

ЗАПОЧНА РЕМОНТЪТ НА СПОРТНАТА ЗАЛА КЪМ СУ “ИВАН ВАЗОВ“ В СВОГЕ

Започна реконструкцията на физкултурния салон към СУ „Иван Вазов“ в Своге, а днес заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев направиха оглед на обекта.

Физкултурният салон, в който спортуват деца и младежи от всички 37 населени места в общината, се ремонтира с осигурени средства чрез преструктуриране на бюджета на МОН. За реконструкцията и преустройството на спортния обект са предвидени 1 174 679 лева.

Това ще бъде единственият по рода си подобен център в Своге, който ще е на разположение на учениците от всички спортни клубове на територията на общината.

В рамките на проекта ще бъдат подменени дограмата и подовата настилка. Предвижда се залата да бъде оборудвана със 189 броя седящи места, от които 5 за хора с увреждания. Ще се извърши и цялостен ремонт на съблекалните, отоплителната система и др. Очаква се реконструкцията да завърши в края на октомври тази година.

По време на посещението си в Своге заместник-министър Михайлова се срещна и с учителската общност.

Тя им благодари за ежедневните усилия, които полагат в обучението и възпитанието на децата и учениците, и ги увери, че без помощта им ефективната работа в образователната система е невъзможна. „Учителят е единственият, който може да убеди всяко дете, колко ценно е знанието, да го вдъхнови и приобщи. А нашата цел е всяко дете да бъде в класната стая“, каза в обръщението си заместник-министърът.

По време на визитата си в града Таня Михайлова посети и Професионална гимназия „Велизар Пеев“.

Споделете

GoTop