Конкурс за късометражен филм

КОНКУРС ЗА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ ЗА СТУДЕНТИ „ОБИЧАМ ДА УЧА В ЕВРОПА, ЗАЩОТО…“

Екипът на проекта Study in Europe кани студенти от цяла Европа да направят кратки филми, чрез които да споделят опита от студентския си живот в Европа. Целта е да се съберат свежи, забавни, творчески филми – направени от студенти за студенти – които да покажат на бъдещите студенти какво предлага Европа и да ги вдъхнови да учат на Стария континент.

В надпреварата може да се включат студенти от 33-те страни, включени в проекта, между които и България. Те могат да бъдат отделни лица или екипи. Кандидатите тябва да са настоящи студенти, приети в призната институция за висше образование.

Участниците в конкурса могат да изберат една или повече от следните категории:

  1. Създадени приятелства с младежи от различни страни… покажете някои от международните ви приятели и разкажете защо те са толкова важни за вас.
  2. Обучение за перфектна кариера… как обучението в Европа помага да постигнете вашите стремежи? Какъв опит сте натрупали, който ще ви помогне в бъдеще?
  3. Откриване на нови култури… покажете как срещите с нови хора ви помага да научите за различните култури в цяла Европа.
  4. Откриване на радостта от нови хобита и интереси… Разкажете ни за вашите нови интереси, които сте развили, и как те допълват вашия опит по отношение живота в Европа.
  5. Студентски живот… обяснете какво е студентският живот за вас. Имате ли някакви топ съвети за студенти, идващи да учат в Европа?

Темата на филмите е "Обичам да уча в Европа, защото …" Предизвикателството е да се създаде късометражен филм (60 секунди или по-малко), който да разкаже какво е предимството на обучението в Европа. Филмът трябва да показва какво вдъхновява студентите да дойдат в Европа, какви са дългосрочните им амбиции, какви са постиженията им и личните предизвикателства по време на обучението им в Европа.
Екипът на проекта ще избере и публикува между 10 и 30 филма. Всеки публикуван филм ще получи награда от 150 евро.

Повече информация може да намерите на:
https://ec.europa.eu/education/study-in-europe/news-views/video-competition_en

Крайният срок за участие е 10 февруари 2017 г.

GoTop