Стипендии от Исландия

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА 15 СТИПЕНДИИ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА ПРОГРАМА „ИСЛАНДСКИ КАТО ВТОРИ ЕЗИК“ В УНИВЕРСИТЕТА В ИСЛАНДИЯ ЗА ПЕРИОДА 1 СЕПТЕМВРИ 2015 Г. – 30 АПРИЛ 2016 Г.

Árni Magnússon Institute осигурява 15 стипендии за изучаване на програма „Исландски като втори език“ в Университета в Исландия за периода 1 септември 2015 г. – 30 април 2016 г. Стипендиите са предназначени за студенти, изучаващи модерен исландски език и завършили първата година на своето обучение.

Кандидатите трябва да имат познания по исландски спрямо критериите на бакалавърската програма, която ще изучават, (нужното ниво може да бъде достигнато, като се преминат курсове Icelandic Online 1 и 2 на http://icelandiconline.is/index.html) и познания по английски език на работно ниво. Кандидатите под 35-годишна възраст се ползват с привилегии.

Студентите, които покриват горепосочените изисквания, трябва да изпратят следните документи:

  • CV;
  • Академични справки, включващи оценки;
  • Две препоръки от преподаватели в университета;
  • Сертификат за английски и/или исландски език.

Кандидатурата трябва да пристигне в Árni Magnússon Institute до 1 февруари 2015 г. на адрес:

Siguröur Nordal Office, Box 1220, 121.

Специалният формуляр за кандидатстване може да бъде намерен на интернет страницата на Института www.arnastofnun.is/page/studentastyrkir_menntamalaraduneytis_en.

Кандидатури, които са подадени по електронна поща, няма да бъдат приети. Решението на комитета по подбор на кандидатите ще бъде обявено до месец март 2015 г.

Стипендията включва университетските такси, както и месечна субсидия от 130 000 ISK, която би покрила разходите за наем на стая и за храна, като Университетът предоставя общежитията си.

GoTop