NASA

NASA International Space Apps Challenge 2016 – България ще се проведе в рамките на 48 часа на 23 и 24 април 2016 г.

През 2016 г. България ще участва за четвърта година в NASA International Space Apps Challenge. Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Космоса.

Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават без ограничение. Могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес към тематиката. Състезанието ще се проведе в рамките на 48 часа на 23-24 април 2016 г. в повече от 100 града от всички континенти по света. България ще се представи с три локации: София, Бургас и Пловдив. В състезанието ще може да се включите и виртуално от всяка една точка в България.

Предизвикателствата (Challenges) за решаване ще бъдат обявени през м. март 2016 г., когато екипите ще могат да започнат да разработват своите проекти. Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Повече информация за условията за участие може да бъде намерена на интернет страница: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg.

За кореспонденция: [email protected].

GoTop