До 31 май 2021 г. е срокът за кандидастване по Национална стипендиантска програма на L’Oréal и ЮНЕСКО „За жените в науката“

(публ. 20.05.2021 г.)

Национална стипендиантска програма на L’Oréal и ЮНЕСКО „За жените в науката“Програмата на L’Oréal и ЮНЕСКО „За жените в науката“ е програма за промотиране на жените в науката, които чрез работата си допринасят за преодоляване на предизвикателствата от утрешния ден. Всяка година програмата „За жените в науката“ отличава високи научни постижения в областта на естествените науки и насърчава таланти от целия свят.

До 31 май 2021 г. жените учени в България могат да се включат в надпреварата за 3 награди от 5000 евро. За 11-а поредна година организаторите на реномирания научен конкурс „За жените в науката“ търсят най-талантливите дами, учещи и работещи в сферата на природните науки, които ще отличат.

За стипендиантската програма за 2021 г. могат да кандидатстват млади жени учени от цяла България със свой авторски научен проект в сферата на природните науки. Кандидатурите ще бъдат приемани и без подпис от научен ръководител или печат на съответната научна институция, заради епидемичната обстановка, а кандидатите се призовават да подават документите си само онлайн.

Пълните условия за кандидатстване по програмата може да откриете като проследите https://www.zajenitevnaukata.bg/apply.html.

Информация за конкурса

Постер Национална стипендиантска програма на L’Oréal и ЮНЕСКО „За жените в науката“

GoTop