ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАСТАВНИЧЕСТВОТО И БАЗОВАТА ПОДГОТОВКА СА ВАЖНИ, ЗА ДА ОСТАНАТ МЛАДИТЕ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ

Начало » Последни публикации

18.04.2019

кръгла маса в Плевен, в която участваха университетски преподаватели, представители на регионалните управления на образованието и областните администрации

 

Ако искаме да имаме качествено образование за нашите деца утре, това е обща отговорност на висшите училища, институциите, семейството, партньори и съмишленици, днес.

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на кръгла маса в Плевен, в която участваха университетски преподаватели, представители на регионалните управления на образованието и областните администрации от Плевен, Велико Търново и Враца, директори, учители и др. В дискусията се включи и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Заместник-министър Михайлова акцентира върху отговорностите на институциите в изграждането на младите учители, мотивацията и нагласата им за реализиране в учителската професия. По думите й много са важни подкрепящата среда, базовата подготовка, наставничеството. В своята работа институциите трябва да насочат усилията в приобщаването на младите хора към професията „Учител“ и решаването на предизвикателството „Как най-добрите ученици да станат учители?“, посочи заместник-министърът.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“