МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: СПОРТЪТ ПОДОБРЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Начало » Последни публикации

20.05.2019

„Насърчаването и възпитанието в двигателна и физическа активност са много важни задачи пред Министерството на образованието и науката (МОН), защото спортът подобрява образователните резултати“. Това каза министър Красимир Вълчев на откриването на спортна база в СУ „Д-р Петър Беров“ в Пазарджик, която е ремонтирана със средства от бюджета на МОН. В нея влизат модернизиран физкултурен салон и реновирани футболни и волейболни площадки.

По думите на Красимир Вълчев приоритет на сегашния кабинет са учителите, но от особено значение са и политиките за обновяване на материалната база. „Има много потребности на материалната база, които се опитваме да разрешим и подпомогнем в отделните училища, детски градини и общини. Над 500 детски градини и училища ще бъдат обект на инвестиции по ОП „Региони в растеж“ и Програмата за развитие на селските райони. Убеден съм, че тази спортна площадка и физкултурният салон ще се ползват ефективно“, подчерта той и поздрави училището за спортните успехи на възпитаниците му. Директорът Станка Пашова благодари на министъра за ангажираността да се модернизира спортната база. „Осъществи се и стана реалност една дълго очаквана мечта - учениците да се обучават и спортуват в модерни, комфортни и безопасни условия“, каза тя.

На церемонията по откриването на базата бяха областният управител Стоян Мирев, председателят на Синдикат Образование към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров и началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“