ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Начало » Последни публикации

05.10.2015

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Днес е Световният ден на учителя. На 5 октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на учителя.

Традицията води началото си от недалечната 1994 г., когато по повод на 40-та годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5 октомври като Международен ден на учителя. 

Този ден е повод за равносметка за това, което е свършено, възможност да се търсят и намерят отговори на глобални въпроси, свързани с учителската професия и тяхната мисия в живота на всеки. Днешният ден носи нови и динамично променящи се предизвикателства с навлизането на информационните технологии и комуникациите в образованието, гъвкав професионализъм при работата с бъдещето на света – децата, необходимостта от непрекъснато учене през целия живот.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

Благодарение на Вас младите хора се превръщат в личности, започват самостоятелен живот с необходимите знания и чувство за гражданска отговорност. Вие учите децата да разпознават доброто и справедливостта, помагате им да мислят творчески и да взимат самостоятелни решения. Във всеки ученик остава частица от Вашите душа и сърце, затова и всеки човек винаги си спомня с голяма топлота и благодарност за тези, които са го учили.

Желая Ви много сили и творческо дръзновение, за да дадете на своите ученици качествено образование. Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и повече любов към нашите деца! 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ТОДОР ТАНЕВ

Министър на образованието и науката

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“