В ЛОВЕЧ СЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВАТА РАБОТНА СРЕЩА ОТ ИНФОРМАЦИОННО-РАЗЯСНИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА МОН

Начало » Последни публикации

17.11.2015

Днес в читалище „Наука“ в гр. Ловеч се проведе първата работна среща с представители на Министерството на образованието и науката, на регионалните инспекторати по образование и директори на училища и детски градини от Ловеч, Габрово, Велико Търново, Плевен и Русе, която е част от информационно-разяснителната кампания на МОН.

Събитието бе открито от новоизбрания кмет на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, бивш народен представител и бивш директор на ОУ „Васил Левски“ – гр. Ловеч. Тя приветства своите колеги и изрази задоволство, че Ловеч е избран да бъде домакин на първите дискусии. „Аз съм учител и много се радвам да открия тази работна среща“, каза г-жа Маринова и изрази виждане за образованието като важен приоритет, стоящ в основата на развитието на икономиката и държавата.

Участниците в срещата бяха поздравени и от г-жа Ирина Митева, областен управител, която отбеляза, че за два дни Ловеч е станал домакин на два важни образователни форума.

Фокус на срещата бе да се разяснят промените в Закона за предучилищното и училищното  образование и да бъдат обсъдени новите образователни стандарти и програми, които Министерството на образованието и науката вече представи за обсъждане.

От страна на МОН участие взеха г-жа Евгения Костадинова - директор на дирекция „Образователни програми и образователно съдържание", г-жа Милка Коджабашиева - директор на дирекция „Квалификация и кариерно развитие", г-жа Грета Ганчева - директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието", г-н Лазар Додев - директор на дирекция „Организация, контрол и инспектиране" и г-н Иван Такев, началник на отдел „Връзки в обществеността“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“