ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ОТКРИ РЕМОНТИРАНОТО ОУ "ХР. СМИРНЕНСКИ" В КАРНОБАТ

Начало » Последни публикации

15.09.2016

Зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов присъства на откриването на учебната година в изцяло ремонтираното Основно училище "Хр. Смирненски" в Карнобат. В края на март училището изгоря, но Министерството на образованието и науката и местната власт успяха да обезпечат нормалното приключване на учебната година. Сградата на ОУ "Хр. Смирненски" беше изцяло ремонтирана, като в момента има най-модерните системи за сигурност и за противопожарна безопасност. В класните стаи има нови банки и бели дъски. Поставени са телевизори и проектори, с които се гарантират иновативните методи на преподаване. В сградата има безплатен интернет и децата могат да го ползват в междучасията.

Зам.-министър Стаматов подари на директорката Стефка Вълева звънец, който да постави началото на занятията за около 500 деца. На церемонията по откриването той пожела спорна година на всички ученици и педагогически специалисти. "Тази учебна година е много важна и ние като министерство положихме много усилия тя да стартира нормално. Ще има трудности, но вярваме, че учителите, директорите и с наша подкрепа ще се справим. На първокласниците искам да пожалая нестихващо желание за придобиване на нови знания", добави зам.-министърът. Заедно с 6-годишната Рая Бяндова, която тази година е първи клас, Стаматов прекрачи прага на училището.

По-късно той изгледа филма за направата на родното знаме, изготвен по съвместна инициатива на МОН и БНТ. Зам.-министърът изнесе урок по гражданско образование и патриотизъм на децата в пети "В" клас и техните родители. "Бъдете горди и учете със страст", обърна се той към децата. Стаматов призова родителите да са активни партньори на училището и да помагат в развитието учениците.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“