НОВ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ ЗАРАБОТИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДАРИТЕЛИ

Начало » Последни публикации

24.11.2021

„АВА център по приложен поведенчески анализ на деца с аутизъм и комплексна терапия“ отвори врати в Студентската поликлиника в София днес. Това е третият център от този тип и е изграден с дарения от български и чужди организации и държави. Сред дарителите са организация на българи, които живеят в САЩ, посолството на Израел, големи корпорации. Столична община е предоставила помещенията.

„Ние сме задължени да бъдем професионалисти, да бъдем отдадени на работата си и да подкрепяме каузи, които си струват“, каза при откриването заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова. Тя пожела новият център да помогне на децата да развиват своите таланти, да им даде шанс да се реализират успешно в живота.

Специалистите в Центъра ще прилагат европейски практики, които могат да станат стандарт за подкрепа на децата с аутизъм в България.

Създателите на Центъра от сдружение „Аутизъм днес“ определят като своя мисия обучението на специалисти и създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм. На церемонията беше отбелязан приносът на сдружението за създаване на държавния стандарт за приобщаващото образование, заложен в Закона за предучилищното и училищното образование.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“