59 КАНДИДАТУРИ КЪМ МОМЕНТА В КОНКУРСА ЗА ДИГИТАЛНИ НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

Начало » Последни публикации

04.06.2020

 

59 учители са били номинирани или са подали своите кандидатури за дигитални новатори в образованието за изминалата седмица.

Те са в категории – „Иновативен подход за преподаване“, „Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители“, „Технологични иновации“, „Мултиплициране на иновативните учебни решения“.

Освен в големите градове като София, Варна и Пловдив, има номинирани учители и в редица малки населени места - с. Тополово, обл. Асеновград, с. Церова кория, обл. Велико Търново, с. Куртово Конаре и с. Марково, обл. Пловдив.

Припомняме, че в конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на Министерството на образованието и науката.

Регистрацията става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, достъпен на http://www.bait.bg, а крайният срок е 30.06.2020 г.

Към кандидатурите е необходимо да бъдат приложени линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имeйл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.

Учителите, които спечелят първите места във всяка от четирите категории, ще получат парична награда от 1000 лв.

Конкурсът „Дигитални новатори в образованието“ се организира от Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ и е под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“