КАНДИДАТСТВАНЕТО ЗА СТАТУТ НА БЪЛГАРСКО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЩЕ СТАВА ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ

Начало » Последни публикации

15.01.2020

Кандидатстването за вписване в Списъка на българските неделни училища в чужбина от тази година ще може да става по електронен път. На сайта на МОН в раздел „За българите зад граница“ е разработен специален модул за желаещите да получат финансиране от държавния бюджет за подпомагане на обучението по български език и литература, история и цивилизации и география и икономика на България. Срокът за подаване на предложенията е до 31 януари 2020 година.

Право да кандидатстват имат организации на българи, живеещи извън Република България, регистрирани съгласно законодателството на съответната държава за извършване на образователно-културна дейност, задгранични представителства, православни църковни общини и Славянобългарският манастир „Св. Вмчк. Георги Зограф“ в Атон, Гърция. Изискванията към кандидатите са подробно описани в Постановление № 90 на Министерски съвет за българските неделни училища в чужбина, което също е публикувано на сайта на министерството.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“