МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „НЕПОЗНАТИЯТ ЙОВКОВ“

Начало » Последни публикации

09.11.2013

„Нашите родители са израснали с Йовков, ние сме израснали с Йовков и внуците ни трябва да израснат с Йовков. Министерството на образованието и науката ще подкрепя инициативата „Непознатият Йовков“, заяви по време на дискусия в село Жеравна министър Анелия Клисарова. Тя се включи в инициатива на Български медиен съюз, подкрепена от Министерството на културата и Държавна агенция „Архиви“. В рамките на кампанията на Жеравна, родното място на Йордан Йовков, бяха дарени копия от документи от внука на писателя Боян Попов.

По време на дискусията, посветена на живота и творчеството на Йовков, която се проведе в Художествената галерия в Жеравна, председателят на Българския медиен съюз Гриша Камбуров съобщи, че през декември архивът на писателя ще бъде изложен в Националния дворец на културата. Министър Анелия Клисарова пое ангажимент там да бъдат проведени открити уроци, посветени на автора на ”Старопланински легенди”. Първият такъв, пред ученици от София, ще изнесат възпитаници на СОУ „Георги Сава Раковски“ в град Котел.

В село Жеравна проф. Клисарова и министърът на културата д-р Петър Стоянович връчиха грамоти на децата – художници, музиканти и певци, които се включиха в деня, посветен на Йордан Йовков в родното му място.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“