ИНЦИДЕНТ В СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ГР. СУНГУЛАРЕ

Начало » Последни публикации

29.06.2015

Във връзка с публикувана в някои медии информация, чийто първоизточник е Бургаският сайт „Флагман.бг“ за мощен взрив в централната сграда на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Сунгуларе, Министерството на образованието и науката разпореди проверка за изясняване на случая.

От направената проверка от Регионалния инспекторат по образованието – Бургас,  става ясно, че в сградата на училището са установени  щети - паднала мазилка и счупен прозорец в дирекцията, открити от обслужващия персонал рано сутринта, когато в училището не е имало ученици. Възможно е щетите да са вследствие на взрив, но не мощен, както го описват медиите, а вероятно става дума за самоделно взривно устройство, което да е избухнало в почивните дни.

Директорът на училището Николай Русев е уведомил РПУ – гр. Сунгуларе и изпратил доклад и снимков материал до РИО – Бургас, в който  се описва инцидентът. В момента се извършва проверка на СДВР по случая. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“