ЖУРНАЛИСТЪТ НИКОЛАЙ КЪНЧЕВ ОТ ВЕСТНИК „АЗБУКИ“ ГЕНЕРИРА ИЗПИТЕН ВАРИАНТ ЗА ДЪРЖАВНИЯ ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

Начало » Последни публикации

27.08.2015

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев  изтегли името на Николай Кънчев, журналист от седмичника „АзБуки“, за генериране на изпитен вариант за държавния зрелостен  изпит по български език и литература за сесията август-септември 2015 година.

Пред присъстващите на генерирането представители на медиите министър Танев пожела на явяващите се млади хора да имат спокойствието, за да покажат максимума от това, което са учили до момента и да издържат изпита както трябва, за да имат по-добър живот нататък.

За явяване на днешния изпит заявления са подали 4906 зрелостници като те са разпределени в 160 училища в страната.

На генерирането на изпитния вариант присъстваха заместник-министър Ваня Кастрева, началникът на Кабинета на министъра г-жа Мюйессер Солак и експерти от Министерството на образованието и науката.

Утре, 28 август 2015 г., е вторият държавен зрелостен изпит. Изтеглянето на изпитния вариант ще бъде в 7.00 часа в МОН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“