МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ ОТКРИ ДЕТСКА ФУТБОЛНА ШКОЛА

Начало » Последни публикации

01.09.2015

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев откри детска футболна школа „Милан Джуниър Камп“ в София, която е под егидата на световния футболен колос Милан. В приветствието си към децата, организаторите и родителите министърът подчерта, че Милан е дал на италианския и световния футбол Джани Ривера, Паоло Малдини, Франко Барези и Карло Анчелоти.

"Аз като министър много държа и правя усилия физическото възпитание да намери подобаващо място в учебната програма. Иска ми се учението и спортът да бъдат неразделни във формирането ви като пълноценни личности и граждани. От организаторите разбрах, че едно от условията за вашето участие в този камп е добрият ви успех в училище, което много ме радва и ме изпълва с надежда, че освен добри спортисти сте и добри ученици и граждани.  Желая ви на добър час, надявам се, че в скоро време ще гледаме някой от вас по световните футболни терени", обърна се министърът към подрастващите.

Близо 100 деца на възраст от 5 до 17 години от цялата страна стартираха занимания във второто издание на кампа в комплекс Царско село. Като асистенти от българска страна се включиха трима треньори. За главен селекционер е поканен Златко Янков, един от героите на „американското лято“ САЩ 94. На събитието присъстваха още областният управител на София град Веселин Пенев, спортни деятели и родители.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“