ДОГОВАРЯТ СЕ ПАРАМЕТРИТЕ ЗА БЪДЕЩО СЪТРУДНИЧЕСТВО С ФОН КАРМАН ИНСТИТУТ ЗА ДИНАМИКА НА ФЛУИДИТЕ

Начало » Последни публикации

24.09.2015

Днес заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов се срещна с проф. Жан-Пиер Концен, председател на Борда на директорите на Фон Карман институт за динамика на флуидите към НАТО, както и с д-р Дениз Бетен, старши съветник към Програмата на НАТО за мир и сигурност, и с Жан Мюйлер, директор на Института. Фокус на разговорите бе договаряне на параметрите на предстоящ меморандум за бъдещо сътрудничество, което да стартира през учебната 2016 /2017 година.

Заместник-министър Костадинов предаде на високия гост и придружаващите го лица поздравления от името на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.  Проф. Костадинов изрази и желанието на българската страна да се присъедини към дейността на Института с подписване на меморандум.

Проф. Концен потвърди, че в знак на желание за сътрудничество с България за настоящата академична година в Института са готови да приемат по стажантска програма за 3 месеца един български студент.

Г-жа Весела Стоева, първи секретар в постоянната делегация на Република България към НАТО в Брюксел, придружаваше гостите, а от страна на МОН на срещата присъстваха г-н Валентин Ценов, съветник на министъра, и експерти. В разговора участва и проф. Николай Витанов, заместник-директор на Института по механика на БАН.

Утре, 25 септември 2015 г., от 9.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе информационен ден, посветен на Научната програма на НАТО „Наука за мир и сигурност“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“