ПРИВЕТСТВИЕ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Начало » Последни публикации

05.10.2016

Скъпи учители,

Поздравявам Ви с Международния ден на учителя!

5 октомври е един от празниците, в които имаме повод да Ви благодарим за усилията, които полагате, за да предавате познание, да провокирате любопитство, да обучавате и  възпитавате своите ученици.

Предизвикателствата пред българския учител са много, но вярвам, че Вие имате силата и отговорността да изпълните своя дълг. Вие сте гръбнакът на мащабната образователна реформа. В тази мисия Министерство на образованието и науката е ваш партньор и аз гарантирам, че всички служители на министерството и на Регионалните управления на образованието ще полагат всекидневни усилия да по-добър диалог, за взаимно преодоляване на всички предизвикателства на реформата. Мой политически ангажимент е да положа всички усилия за връщане на авторитета на учителската професия в обществото, включително през достойно оценяване на труда Ви и възможности за постоянна квалификация. Мисията „Учител“ е национална мисия, за която трябва национална енергия.

Във вашите ръце е бъдещето на българската нация. От Вас зависи успехът на поколенията, а това означава - успехът на държавата ни. Вие заслужавате признателността на цялото ни общество заради всеотдайността си.

С цялото си уважение и респект към професията на учителя Ви пожелавам здраве и успех!

Честит празник!               

 

Меглена Кунева,

вицепремиер и министър на образованието и науката

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“