МИНИСТЪР КУНЕВА СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Начало » Последни публикации

13.10.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева се включи днес в Националната седмица на четенето, която се провежда от 10 до 14 октомври т.г.

Тя прочете на третокласниците от  105 СУ „Атанас Далчев“ „Синя приказка“ от Леда Милева. На децата бяха раздадени книги, които да четат вкъщи – „Приказки колкото усмивка“ на Джани Родари и „Мили бате“ на Станка Пенчева. Министър Кунева призова децата да не забравят да четат, независимо от това колко са заети.

Учениците разказаха кои са любимите им книги, като най-любими се оказаха „Пипи дългото чорапче“ на шведската писателка Астрид Лингрен и „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“ на естонския писател Ено Рауд.

Националната седмица на четенето е годишна кампания на Министерството на образованието и науката в изпълнение на  Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.) Тази година официален домакин беше Регионалното управление на образованието – Пазарджик, но седмицата се провежда в училищата и детските градини във всички областни градове на страната.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“