ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МАРИАНА БАНЧЕВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

Начало » Последни публикации

17.05.2013

Днес, 17 май 2013 г., заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева връчи една от наградите на името на Стоян Михайловски „Учител на годината“ на церемония по второто издание на отличията, учредени от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

На номинирани педагози от страната награди „Стоян Михайловски“ „Учител на годината“ в различни категории връчиха и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, д-р Константин Тренчев, председател на КТ „Подкрепа“, г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, за периода септември 2010 – март 2013 г., г-жа Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно образование в СОС.

В категорията „Висше образование“ награда връчи председателят на Синдикат „Образование“ Юлиян Петров.

Националната награда „Учител на годината“за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело на името на създателя на химна „Върви, народе възродени…” е учредена от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и се присъжда в навечерието на Деня на българската просвета култура и на славянската писменост 24 май, за да отдаде заслуженото уважение на съвременните български просветители.. Тя се присъжда на учители от училища и учебни завадения на територията на цялата страна.

Плакети за отлично социално партньорство със синдиката са присъдени на г-н Красимир Вълчев, главен секретар на МОМН, началници на РИО и директори на училища и ОДЗ.

Преди тържеството на площад „Гарибалди“ се състоя тържествена церемония с водосвет по откриването на мемориален знак за достойнството и авторитета на българския учител и в памет на най – голямата учителска стачка през 2007 година. Знакът е с вписано мото „Ако искаш да светиш на другите, трябва сам да гориш“ и отправя послание с формата си на отворена книга за възраждане на духовността в България.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“