ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР САЧЕВА НАГРАДИ МЛАДИ УЧЕНИ И ИНОВАТОРИ

Начало » Последни публикации

15.12.2018

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева връчи наградите на лауреатите от Панаира на науката и иновациите (Innofair), който се проведе в София. 20 български ученици се включиха в състезанието, което цели да развие у младежите умения за научна комуникация, работа в екип и способност за правилно събиране и анализ на експериментални данни.

Победители станаха Николай Пашов от 91 Немска гимназия с проект „Идентифициране на мозъчни клетки посредством Ненадзиравано Машинно Самообучение с Автоенкодер и Клъстеризация“, Димитър Чакъров от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив, с разработка на тема „Evaluation of the Performance of Fully Homomorphic Encryption Schemes in Implementations of Programs“ и Звездин Бесарабов от НПМГ с „Automatic neural architecture generation using network morphism and bayesian optimization for the cryptocurrency prediction problem“. Заместник-министър Сачева ги поздрави за научните им постижения и ги покани да се включат в международния турнир „Млади Таланти“, на който България ще бъде домакин през следващата година.

От 2012 г. Панаирът на науката и иновациите събира млади учени от училищата в България. Победителите печелят участие в най-голямото световно състезание за ученици с проекти в сферите на науката и технологиите „IntelISEF“. Той ще се проведе в американския град Финикс от 12 до 17 май 2019 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“