ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ В УЧИТЕЛИТЕ

Начало » Последни публикации

18.05.2019

„Образованието трябва да дава път на децата, а ние да имаме повече доверие в учителите”. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави преподавателите, които бяха отличени от фондация „Св.св.Кирил и Методий“. По думите й образованието не трябва да обслужва определени интереси. „Нямаме право да поставяме децата в ситуации, в които те да не могат да развиват самостоятелно своето мислене. Ако успеем да отстраним всички шумове в нашето общество, сигналът, който даваме от образованието, ще бъде може би най-чистият“, заяви Таня Михайлова. 

За поредна година фондацията отличи преподаватели за постижения в хуманитарната област. Наградите бяха връчени от проф. д-р Петер Фишер Апелт. Заместник-министърът им благодари за отношението към българските учители.

За преподавател по немски език бе отличена Маргарита Гроздева-Петрова - ЕГ "Гео  Милев" – Добрич.

С грамота за отлично представяне в конкурса бе удостоена Валентина  Рашкова от  ПЕГ "Н.Й.Вапцаров" – Шумен.

Наградата за учител по български език и литература бе дадена на Илиана Ангелова-Куманова  от  ЕГ "Пловдив" .

Отличен бе и  Румен Горанов от МГ "Баба Тонка" – Русе.

Грамоти получиха  Силвия Велкова от СМГ "Паисий Хилендарски" , Диана Николчева  от  ОУ "Христо Ботев" във Враца,  Веселина Симеонова  от ППМГ "Добри Чинтулов" в Сливен и Милена Попова от ОУ "Васил Левски" в Разград.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“