МИНИСТЪР КЛИСАРОВА: ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРИОРИТЕТ ЗА МОН

Начало » Последни публикации

27.04.2014

„Приоритет на нашето правителство е образованието, а приоритет на образованието е професионалното образование, защото всеки млад човек с професия има шанс веднага да се реализира на пазара на труда или да продължи своето висше образование. Вие сте пример, че професионалното образование може да се развива, че дуалната система може да стане реалност и ще бъде реалност. Когато човек има воля, средства винаги се намират.“ Това заяви във Варна министърът на образованието  и науката проф. Анелия Клисарова по време на срещата с екипажа на учебно-ветроходен кораб „Калиакра“.

Дни преди старта на регатата „Тол Шипс“ (Tall Ships 2014), който ще бъде даден във Варна тя пожела успех на учениците от Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“. 23 младежи и една девойка, заедно с двама свои преподаватели, ще бъдат част от екипажа на баркентината по време на едномесечната регата.

Директорът на морската гимназия Пепа Василева благодари на министър Клисарова и на екипа на МОН за отпуснатите финансови средства за плавателната практика на учениците. Учители от гимназията изказаха задоволство от факта, че МОН се ангажира с тази задача.

Проф. Клисарова подари на отбора младежи икона на морския закрилник свети Никола. „Тази икона ще ви пази и ще ви помогне да имате само попътен вятър. Желая ви успех“, каза министърът. Тя пожела на учениците да се представят в регатата достойно и да покажат умения, заради които капитанът на кораба след време да ги направи реална част от екипажа си.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“