МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТАНЕВ: НИКОЙ НЕ Е ПО-ВИСОК ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО

Начало » Последни публикации

10.11.2014

„Никой не е по-висок от образованието. Това е слънцето на науката. Това е велика област, в която ще се опитаме – кооперативно – да направим някои важни реформи“.   Това каза министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Аз преподавам в Софийския университет, в Американския университет в Благоевград, във Великотърновския университет и другаде. Аз съм заклет даскал,  потомствен даскал, включително съм образовал по стратегическо мислене, ред директори на училища.“, каза министърът и отправи поздрави от екрана както към директорите на училища, така и към цялото огромно съсловие на честни български образователи, будители.

Министърът добави, че една от неговите специализации е по добро управление. „А доброто управление не е тема на XX век, то е тема на XXI век. Част от доброто управление е съгласието. Управлението в съгласие“.

Относно избора на заместник-министри, премиерът ще предложи, но не еднолично. „Аз държа да има заместник-министри от повече от една партия, защото по този начин  ще мога да разчитам на по-адекватна подкрепа“ – каза министър Танев.

 

Целият разговор с министър Тодор Танев може да проследите на линк:

 

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kak-reformator-shte-reformira-obrazovanieto.html

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“