МИНИСТЪР ТАНЕВ ПОСЕТИ ХАСКОВО

Начало » Последни публикации

22.11.2014

След посещението си в Казанлък, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев  продължи своята обиколката из страната като посети гр. Хасково.

Проф. Танев се срещна с началника на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов и посети Природо-математическата гимназия "Боян Петканчин".  Той се срещна с учителите от гимназията и  разговаря с  тях за възможните промени и насоки, залегнали в новия закон за училищното образование.  Според закона се предвижда основното образование да се завършва в 7 клас, а средното да е на два етапа – до 10 клас и до 12 клас. Министър Танев обсъди с тях този въпрос и още възможността да се стимулират учители-лидери, чиито ученици постигат отлични резултати. Стимулите няма да са само финансови.

След срещата проф. Танев посети наводненото в края на октомври хасковско Основно училище "Св. Климент Охридски". Извън предварителната програма той пожела да инспектира на място до къде са стигнали възстановителните работи  в училището.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“