ЗАМ.-МИНИСТЪР КАСТРЕВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА

Начало » Последни публикации

12.12.2014

 Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева награди победителите в конкурси, организирани от Националния дворец на децата (НДД) на тържествена церемония в МОН.

Церемонията беше обособена в две части: първата награди победителите в националния конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“, а втората отличи най-добрите в националния детски конкурс „От Коледа до Васильовден“. И двата конкурса са традиционни, част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се провеждат всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници.

Участници в конкурса са стотици млади творци от цяла България.

Всички присъстващи бяха поздравени и от директора на Националния дворец на децата г-жа Досева, която изказа специални благодарности към министерството за категоричната подкрепа към НДД и към децата.

В тържеството взеха участие: Детска вокална група „Сладки пуканки“, Детски фолклорен ансамбъл „Изворче“, а също така бяха четени творби на някои от победителите.

Изложба на рисунки и експонати по приложно изкуство украсяват IV и V етаж на МОН.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“