МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ОТКРИ ПЪРВАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ

Начало » Последни публикации

04.06.2013

На 4 юни 2013 година, в МОН, министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри първата пресконференция за резултатите от националното външно оценяване (НВО) за 4. клас.

„Това е първата пресконференция, на която ще представим резултатите от националното външно оценяване”, сподели в началото тя. „Благодаря на екипа, на експертите, свършили огромна работа, за да се случи това”, продължи министър Клисарова и подчерта, че целта на националното външно оценяване е да се направи анализ на състоянието на образователната система. „Националното външно оценяване ще ни покаже къде сме? Къде са нашите силни и къде са нашите слаби страни? Само така ще знаем как да продължим напред”, добави тя, преди да предостави думата на г-жа Евгения Костадинова, директор на дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” да анализира резултатите от НВО за 4 клас.

Днес на страницата на МОН бяха качени и резултатите от изпитите за 7. клас.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“