ИЗЛОЖБА НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА И ПРОТИВ НАРКОТИЦИТЕ“ БЕ ОТКРИТА В МОН

Начало » Последни публикации

12.04.2018

„България ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ е темата на изложбата, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград, която бе открита в Министерството на образованието и науката днес. В експозицията, аранжирана в 24 постера, е представен рискът за здравето на човека при употреба на различни видове наркотични вещества. Освен тази информация изложбата предоставя и друга – какво обществото и институциите правят за превенцията на наркоманиите. 

„Сегашните  деца и ученици са бъдещето на нашата страна, затова е много важно да ги научим да са честни, отговорни, информирани по темата и да споделят проблемите си с нас, защото споделянето на проблема е половината от неговото решение“, каза заместник-министър Таня Михайлова при откриването  на изложбата. Тя поздрави екипа на Общинския съвет по наркотични вещества, учениците от Клуба по журналистика „Джеймс Баучер“ на II ОУ „Димитър Благоев“ и ръководството на Регионалното управление на образованието в Благоевград за активната работа по осъществяването на експозицията. Михайлова отбеляза колко е важно за здравето на децата и учениците още в ранна възраст да се запознаят с вредите от употребата на наркотични вещества. Важно е още да знаят, че когато са се отклонили от правия път има начин да се върнат, да се поправят и да продължат напред.

Заместник-министърът изрази увереност, че заедно с Министерството на здравеопазването и регионалните управления на образованието ще съдействат изложбата да стигне до повече ученици в страната.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“