БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ СЕ ЗАВЪРНАХА С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ОТ ОЛИМПИАДАТА ПО БИОЛОГИЯ В ТЕХЕРАН

Начало » Последни публикации

30.07.2018

 

Българските ученици от олимпийския отбор по биология завоюваха един сребърен и три бронзови медала на 29-та Международна олимпиада по биология, която се проведе в иранската столица Техеран.

Здравко Иванов -11 клас в СМГ получи  сребърен медал, а еднадесетокласникът Иван Георгиев и дванадесетокласниците Виктор  Георгиев и Ваня Миланова от НПМГ завоюваха бронзови медали.

Ръководители на отбора са Албена Йорданова, доцент в Медицинския факултет на СУ, Снежанка Томова, доцент в Биологическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, и Радослав Александров, докторант в Института по молекулярна биология при БАН.

Тази година в международната олимпиада участваха 261 ученици от 71 страни.

България е една от шестте страни-основателки на олимпиадата през 1989 година. Традиционно страната ни се представя на високо ниво и е спечелила завиден брой медали, но сега за първи път от 1989 г. насам всички български състезатели се завръщат с по един медал.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“