ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА УДАРИ ПЪРВИЯ УЧИЛИЩЕН ЗВЪНЕЦ В УЧИЛИЩЕТО В СЕЛО ВИДРАРЕ

Начало » Последни публикации

17.09.2012

На 17 септември 2012 г. заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Васил Левски” в с. Видраре, община Правец.

„Повишаване на грамотността на младото поколение, достойно заплащане на учителския труд, създаване на силна училищна общност, външно оценяване и на училищата – това са малка част от приоритетите, които ще решаваме през новата учебна година”, каза заместник-министър Дамянова след като поздрави учениците, учителите и гостите на тържеството. Пред учителската колегия тя сподели: „Вие сте хората, резултатите от чийто труд ни дават увереност, че вървим в правилната посока”. Заедно с един от третокласниците заместник-министър Дамянова удари първия училищен звънец – подарък от Министерството на образованието, младежта и науката.

В първия учебен ден прага на училището прекрачиха 58 деца, 17 от които със специални образователни потребности. Най-развълнувани бяха 10-те първокласници.

На тържеството присъстваха още представители на Министерския съвет, на община Правец, на РИО София-област, на неправителствени организации. Приветствия до учениците на малкото училище изпратиха вицепремиерът Цветан Цветанов и министър Сергей Игнатов.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“