МИНИСТЪР ТАНЕВ: НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ МЕЖДУ ЧАСТНИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ ИНИЦИАТИВИ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Начало » Последни публикации

22.11.2014

Не трябва да има противопоставяне между частните и държавните инициативи в образованието.Това заяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев като гост в  предаването „Деконструкция“ на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

По отношение на проблемите с учебниците проф. Танев вижда решение в създаването на нови учебни програми, чиято цел е децата да се научат да мислят. Сегашното състояние на учебниците министърът определи с думата „ужас“. „Повече по този начин – тъпкане в главите на децата на абсолютно излишни подробности без контрол дали тези деца са се научили да мислят в рамките на тази научна дисциплина, а не дали знаят конкретни формули, така абсолютно повече не може да се продължава.“ коментира министърът.

 

Цялото интервю може да чуете тук:

http://bnr.bg/horizont/post/100488800/prof-todor-tanev-chastnite-i-darjavnite-iniciativi-trabva-da-sa-po-malko-protivopostaveni

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“