ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОБСЪДИХА НОВИЯ ПРОЕКТОЗАКОН ЗА УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Начало » Последни публикации

02.12.2014

Директорите на училища и детски градини от София-град обсъдиха със заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева новия проектозакон за училищното образование. Обсъждането се предхожда от квалификационния обучителен семинар за директорите на столични училища и детски градини, който се провежда от 1 до 3 декември 2014  г. в  гр. Сандански.

По-рано зам.-министър Кастрева се срещна и с директорите от регион Враца, които също изразиха своите виждания по предложения проектозакон.

Семинарът се организира от РИО – София-град и столичната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ) и има за цел усъвършенстване на професионалните компетентности на директорите на столичните училища и детски градини. В обучителната програма са включени теми като: „Здраве и безопасност в учебните и детските заведения“, „Родителски  стилове, комуникация в условия на криза“, „Общуване с родители, програми за партниране със семейството“, „Закон за обществени поръчки“ и “Бюджет 2015 г - формула за разпределяне на Единния разходен стандарт (ЕРС) и Правила за работна заплата.“

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“