ЖУРНАЛИСТКАТА ИВОМИРА ПЕХЛИВАНОВА ИЗТЕГЛИ ИЗПИТНИЯ ВАРИАНТ ЗА ДЗИ ПО ПРЕДМЕТ ПО ИЗБОР

Начало » Последни публикации

22.05.2015

Днес, 22 май 2015 г., в 7.00 ч., в сградата на Министерството на образованието и науката журналистката от Нова ТВ Ивомира Пехливанова изтегли „Вариант I“ за втория задължителен държавен  зрелостен изпит по предмет по избор.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пожела успех на зрелостниците и отговори на въпроси на представители на медиите. Той каза, че разчита на професионализма на службите на МВР и на мерките за сигурност, предприети от Министерството на образованието и науката.

Изтегленият вариант важи за всичките 13 учебни предмета, по които зрелостниците са избрали да се явят.

Изпитът започва в 8.00 часа и ще продължи 4 астрономически часа. Зрелостниците заемат местата си в определените училища най-късно до 7.45 часа, пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напускат залите до края на първия час на изпита.

На държавен зрелостен изпит днес се явяват над 58 000 зрелостници. Най-много зрелостници тази година са избрали като втори задължителен ДЗИ биология и здравно образование -17 671.  На изпит по география и икономика са пожелали да се явят 14 638 дванадесетокласници, а английският език е предпочетен от 11 598 зрелостници.

Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до  9  юни 2015 г.

 

 

 

 

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“