ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР АТАНАСКА ТЕНЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛЕВЕН И 65 ГОДИНИ НА МЕДИЦИНСКИЯ КОЛЕЖ – ПЛЕВЕН

Начало » Последни публикации

10.10.2013

На 10 октомври 2013 г. беше отбелязана 39-ата годишнина на Медицинския университет – Плевен, и 65-ата годишнина на Медицинския колеж – Плевен. По време на тържественото честване на празника на университета се проведе церемония по присъждането на званието „Почетен Ректор на Медицински университет – Плевен” на проф. Григор Горчев, който управлява висшето училище в периода 2005-2012 г.  Заместник-министър Атанаска Тенева, която участва в тържеството, поднесе поздравителен адрес от министъра на образованието и науката Анелия Клисарова. „Днес с гордост отбелязваме, че  българската медицинска школа е на световно ниво – се казва в адреса. - А Медицинският университет – Плевен, с двата робота за операции, които притежава, и екипите от специалисти, които ги управляват, се утвърждава като център на роботизираната хирургия в Югоизточна Европа. Гордеем се, че вграденият виртуален тренажор за обучение на студенти, докторанти и лекари ще издигне на качествено ново ниво медицината в България.”

Г-жа Тенева изрази надежда, че именно екипът на проф. Горчев ще създаде българската школа в  инвазивната хирургия и ще заеме челни позиции като водещ лапароскопски център в Югоизточна Европа.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“