ДЪРЖАВНИТЕ МУЗЕИ ЩЕ ПУСКАТ БЕЗПЛАТНО УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ЗА 3 МАРТ

Начало » Последни публикации

02.03.2016

По повод националния празник - 3 март, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, и министърът на културата Вежди Рашидов организират отваряне на държавните музеи безплатно за ученици и учители. Те ще могат да ги посещават без вход срещу представяне на ученическа карта и книжка за учениците, а за учителите със служебна карта или бележка. Инициативата е свързана с националния празник и ще важи за 3 и 4 март 2016 г. (четвъртък и петък).

Целта е запознаване с българската история и традиции. Безплатният вход ще важи за 8 държавни музеи – Национален исторически музей, Националната галерия в София (включително квадрат 500), Национален политехнически музей, София (само на 3 март), Национален музей „Земята и хората“- София, Национален литературен музей - София, Национален музей Шипка-Бузлуджа в Казанлък, Музей „Христо Ботев“ - Калофер, Музей „Васил Левски“ - Карлово.

Двамата министри призовават родителите да заведат своите деца да разгледат българските музеи покрай почивните дни.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“