МИНИСТЪР КУНЕВА: МАТУРИТЕ СЛЕД XII КЛАС ПРЕЗ 2016 Г. ВЕЧЕ ЩЕ СА НА МОДУЛИ

Начало » Последни публикации

03.06.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева заяви в интервю в Дарик радио, че матурите след XII клас ще бъдат в нов формат от септември - ще се провеждат на модули.

Според нея форматът на държавния зрелостен изпит във вида, в който се провежда в момента, е натрупал достатъчно основания, за да бъде променен и още от есенната сесия през септември той ще е различен.

 

"От следващата изпитна сесия форматът на изпита ще бъде различен, съответстващ на времето, в което живеем. Много по-различно от модулите, които се предлагат в момента и от невъзможността да се предотврати свободното напускане на изпитните зали по всяко време на изпита. Това е едно от нещата, които дават възможност за преписване", посочи тя. "Това ни казват всички учители, специалисти и хора, които се занимават от години с провеждане на изпитите", уточни Кунева. Затова според  нея модулите са едно добро решение за матурите.

Вицепремиерът Кунева заяви, че много внимателно са събирали и анализирали информацията, за да се вземе най-правилното решение.

 

Цялото интервю може да видите на линк:

http://m.dariknews.bg/bylgariia/maturite-sled-12-i-klas-v-nov-format-1580406

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“