ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МАРИАНА БАНЧЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА СПОРТНА ЗАЛА В ГИМНАЗИЯТА ЗА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЛОВЕЧ

Начало » Последни публикации

09.05.2013

Днес, 9 май 2013 г., заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева взе участие в тържественото откриване на новата спортна зала в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф І” в град Ловеч. Тя прочете поздравителен адрес от името на министър Николай Милошев, като се обърна към младите хора с думите:„Радостно е да видиш сбъдната една дългогодишна мечта”.

Лентата на новата зала прерязаха вицепрезидентът г-жа Маргарита Попова и директорът на гимназията Радослав Хитов. Спортното съоръжение бе построено за по-малко от шест месеца като инвестицията е в размер на 1 млн. лева.

На церемонията присъстваха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, областният управител Ваня Събчева, възпитаници и преподаватели в гимназията.

По-късно абитуриентите на най-старото езиково училище у нас получиха от вицепрезидента Попова и от заместник-министър Банчева сертификатите си за владеене на немски език.

Заместник-министър Банчева се обърна към тях с думите: „Знайте, че по пътя си ще имате много препятствия. Нужни са ви постоянство и сила, за да ги преодолявате и да се реализирате успешно в живота”.

След официалната церемония г-жа Банчева заедно с учениците засади кипарис в двора на гимназията в чест на Деня на Европа.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“