ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЯ ЕВТИМОВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ПО ПРОГРАМИРАНЕ CodeIT

Начало » Последни публикации

22.04.2013

На 22 април 2013 година в Националния политехнически музей в София заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова участва в церемония по награждаването на участниците в Националния конкурс по програмиране CodeIT, където поздрави участниците и организаторите на събитието.

Домакин на събитието бе посланикът на Република Полша в България, Н. Пр. Лешек Хенсел, а специален гост - президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Националният конкурс по програмиране CodeIT тренира българските състезатели за участие в балкански и международни олимпиади по информатика. Конкурсът протича в шест задочни кръга и финален присъствен кръг, който събира дванадесетте най-добри информатици на България. CodeIT се организира всяка година в партньорство с неправителствени организации, ИТ Асоциации и най-елитните образователни институции в България - Българска академия на науките, Софийски университет „ Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и др.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“