ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ЕВТИМОВА УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДОСТЪПА ДО КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД

Начало » Последни публикации

10.04.2013

На 10 април 2013 г. заместник-министърът на образованието, младежта и науката г-жа Петя Евтимова участва в Международна конференция по проблемите на интеграцията в сферата на образованието и достъпа на децата от ромски произход до качествено образование.

В приветственото си слово заместник министър Евтимова сподели опита в създаването на условия в българското училище за опознаване и разбирателство между различните етнически групи, както и воля за постигането на успешна образователна интеграция на децата и учениците от ромски произход.

Във форума участваха още: Н.Пр. г-н Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в София и Д-р Золтан Ковач – държавен секретар в Държавния секретариат, отговарящ за общественото сближаване в Министерството на човешките ресурси.

Домакин на конференцията бе Унгарският културен институт.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“