ПРИКЛЮЧИ МАЙСКАТА СЕСИЯ ЗА ДЗИ

Начало » Последни публикации

01.06.2018

С днешните изпити по желание по история и цивилизация и по химия и опазване на околната среда приключи майската изпитна сесия за зрелостниците.

Изпит по история и цивилизация положиха 11 зрелостници, а по химия и опазване на околната среда – 28.

С оценките от държавните зрелостни изпити завършилите средно образование младежи могат да кандидатстват във висши училища. Информация за признаване на резултатите от държавните зрелостни изпити в кандидат-студентската кампания 2018 в акредитираните висши училища в България може да се намери на страницата на МОН, в раздел „Общо образование“ или на  линк:  http://www.mon.bg/bg/100459

За начина на балообразуване зрелостникът следва да потърси информация от съответното висше училище, в което е избрал да кандидатства.

Сесията август–септември започва с държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе от 8.00 часа на 28 август 2018 г. На 29 август ще бъде вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор. Изпитите по желание са в периода 30 август – 5 септември .

Резултатите от националното външно оценяване ще бъдат готови до 6 юни, а от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 13 юни 2018 г.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“