ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР ПО ХИМИЯ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА

Начало » Последни публикации

30.07.2018

Описание на снимка: Българските медалисти от Международната олимпиада по химия (МОХ) и ръководителите на отбора - доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева - преподаватели от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Българските ученици от националния отбор по химия завоюваха златен, сребърен и бронзов медал на Международната олимпиада по химия (МОХ). В 50-ото юбилейно издание на най-престижното международно състезание по химия, което се проведе от 19 до 29 юли в Прага и Братислава, участваха над 300 ученици.

Нашият национален отбор по химия бе в състав:

  • Петър Христов – ученик от СМГ „Паисий Хилендарски“, гр. София – златен медал
    Евгени Стателов – ученик от ЕГ „Пловдив”, гр. Пловдив – сребърен медал
    Камен Петров – ученик от НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, гр. София – бронзов медал
    Денислав Станчев – ученик от ПМГ "Васил Друмев", гр. Велико Търново

Ръководители на отбора са доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева - преподаватели от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Международната олимпиада по химия се провежда за първи път през 1968 г. България е редовен участник още от следващата 1969 г., която е проведена в Чехословакия. Участниците в българския национален отбор са четирима на брой и се избират измежду най-добре класираните участници на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. През 1971 г. и 1982 г. България е домакин на олимпиадата.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“