ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР ПО ХИМИЯ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА

Начало » Последни публикации

30.07.2018

Описание на снимка: Българските медалисти от Международната олимпиада по химия (МОХ) и ръководителите на отбора - доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева - преподаватели от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Българските ученици от националния отбор по химия завоюваха златен, сребърен и бронзов медал на Международната олимпиада по химия (МОХ). В 50-ото юбилейно издание на най-престижното международно състезание по химия, което се проведе от 19 до 29 юли в Прага и Братислава, участваха над 300 ученици.

Нашият национален отбор по химия бе в състав:

  • Петър Христов – ученик от СМГ „Паисий Хилендарски“, гр. София – златен медал
    Евгени Стателов – ученик от ЕГ „Пловдив”, гр. Пловдив – сребърен медал
    Камен Петров – ученик от НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, гр. София – бронзов медал
    Денислав Станчев – ученик от ПМГ "Васил Друмев", гр. Велико Търново

Ръководители на отбора са доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева - преподаватели от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Международната олимпиада по химия се провежда за първи път през 1968 г. България е редовен участник още от следващата 1969 г., която е проведена в Чехословакия. Участниците в българския национален отбор са четирима на брой и се избират измежду най-добре класираните участници на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. През 1971 г. и 1982 г. България е домакин на олимпиадата.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“