ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ДА ИМА НИЧИИ ДЕЦА

Начало » Последни публикации

28.09.2018

„Хората, които отдават живота си на социалната работа и особено на работата с деца имат една мечта - и тя е: на децата да не се гледа само като на лично щастие, а като на осъзнато обществено богатство. Нашето най-голямо обществено задължение е да не допускаме да има ничии деца“. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на празника по случай 10 - годишния юбилей на Центъра за обществена подкрепа „Св. София“ на фондация „За нашите деца“.

„Ние всички мечтаем да няма изоставени и бедни деца, да няма деца, които раждат деца, да няма деца, които не ходят на училище и живеят без семейна обич“, каза още Сачева и определи отношението към различните деца - сирачета, деца с физически или интелектуален проблем, деца в риск или криза, особено към тези, които са в нужда, като белег за цивилизованост на обществото.

Заместник-министър Сачева благодари на ръководството на Центъра за оказаната подкрепа в политиката на приобщаващото образование, което е един от приоритетите на екипа на министерството. Тя ги определи като „пионери“ в тази политика, защото със своите неуморни усилия, с вярата в доброто и с всекидневната грижа на десетките служители и социални работници те променят съдбите на децата и съдбата на света всеки ден.

На тържеството присъстваха още министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова, посланици, доброволци и много гости.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“