ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ НУ „НИКОЛА ФУРНАДЖИЕВ“ В ПАЗАРДЖИК

Начало » Последни публикации

28.05.2019

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова бе гост на патронния празник на Начално училище „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик, посветен на 116 години от рождението на поета. Тя поздрави учениците за успешното им представяне на националното външно оценяване в IV клас и ги призова да са усърдни и постоянни в усвояването на нови знания и умения, за да продължат да бъдат успешни ученици и след като напуснат своето училище. Пожела им да носят с чест и достойнство името на своя патрон, защото това не е просто емблема, а дълг. А през ваканцията освен за игри и забавления да намерят време и да четат книги.
На учителите заместник-министърът пожела здраве и воля в осъществяването на благородната си мисия – да изграждат бъдещето на поколения деца, да формират пълноценни млади хора, отговорни към себе си и полезни на обществото.
Почувствали се важни и значими децата показаха своите таланти с вдъхновени изпълнения на стихотворения, песни и танци в чест на своя патрон - Никола Фурнаджиев. Със своите стихотворения, изпълнени с любов към децата, поетът иска да им помогне да обичат живота, да се учат, да се трудят и да се борят за това, което прави хората по-добри, че да бъдат гордост за своите родители и учители.
В тържеството по случай празника на училището участие взеха още Даниела Малешкова - народен представител и член на Комисията по образование и наука в НС, Албена Димитрова - старши експерт от РУО - Пазарджик, експерти от дирекция “Образование и култура“ на Община Пазарджик, много родители.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“