ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Начало » Последни публикации

15.09.2020

Уважаеми ученици,
Уважаеми учители,
Уважаеми родители,
 
Поздравявам Ви с началото на учебната година. На днешния ден празнуваме познанието и стремежа към развитие.
Образованието е ключов приоритет, затова усилията ни са насочени към мотивирането на млади кадри и повишаването на квалификацията на учителите.
През изминалата година системата се справи с предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, и доказа, че обучението в електронна среда не може да замени живото общуване с учителите в класната стая.
Училището възпитава и е мястото, където учениците научават първите правила за живота.
 
Скъпи ученици,
Знанията и уменията, придобити в училище, са основата, върху която ще стъпите, за да успеете в живота. Имайте доверие на учителите си. Ученето е бавен и труден процес, но резултатите от него са безценни.
 
Уважаеми учители,
Вашата професия изисква съзидателност и подкрепа. Обществото очаква от Вас да мотивирате, вдъхновявате и възпитавате. Делото Ви е трудно, но от Вас зависи бъдещото духовно, социално и икономическо благоденствие на страната.
 
Уважаеми родители,
Вярвам, че отношението Ви към образованието предопределя успеха на децата. Бъдете активни партньори в обучението, защото никоя образователна система не може да се развива без Вашата подкрепа, ангажираност и разбиране.
 
Мили първокласници,
Днес е денят, в който Вашият първи учител ще Ви открие богатството на езика ни, магията на математиката, красотата и провокацията за изследване на света чрез природните науки, удоволствието да творите и спортувате.
Бъдете здрави и любознателни.
Честит празник и на добър час!
 
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ
Министър на образованието и науката
Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“