Национален кръг на олимпиадата по руски език се проведе в Стара Загора

Начало » Последни публикации

30.03.2014

 

Национален кръг на олимпиадата по руски език за учебната 2013 – 2014 г. се проведе на 29 март 2014 г. в СОУ „Максим Горки“ – гр. Стара  Загора. Участие взеха 113 ученици в четири възрастови групи.

Провеждането на олимпиадата съвпадна с патронния празник на СОУ „Максим Горки“. Събитията бяха отбелязани с тържествен концерт на 28 март 2014г., по време на който заместник-министъра на образованието и науката г-н Иван Кръстев поздрави училището и участниците в Националния кръг на олимпиадата, като подчерта значимостта на изучаването на този славянски език за бъдещата реализация на младите хора, даде висока оценка на работата на СОУ „Максим Горки“ за утвърждаване на руския език и руската култура и припомни историческата роля на град Стара Загора за духовните връзки между българския и руския народ.

Гости на празника и на олимпиадата бяха представители на Министерство на образованието и науката, на Руския културно-информационен център, специалисти от Русия и Беларус.

На 29 и 30 март 2014г. се проведоха методически семинари за ръководителите на учениците и учители по руски език с лектори от Държавния педагогически институт в Тула – Русия.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“