ВАРИАНТ I СЕ ПАДНА ЗА ВТОРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ

Начало » Последни публикации

23.05.2014

Репортерката от БНТ Елиана Димитрова изтегли вариант I за втория задължителен зрелостен изпит, който се провежда днес. Изтегленият номер важи за изпита по всеки от 13-те предмета, на които зрелостниците предварително са избрали да се явят.

„Пожелавам успех на всички зрелостници, нека работят спокойно и съсредоточено“, каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. Тя съобщи, че най-много зрелостници – 16 675, са предпочели за втора задължителна матура География и икономика. 16 436 младежи са пожелали да се явят на Биология и здравно образование, а английският език е предпочетен от 11 465 абитуриенти. Най-малко са заявили за втора матура италиански език – 122- ма.

Общият брой на младежите, подали заявления за явяване на втори задължителен зрелостен изпит, е 60 250.

Изпитът започва в 8,00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“